Blogi

Torpatut koulukorjaukset – totta vai tarua?

  Olen käynyt vaalikevään aikana satoja keskusteluja ihmisten kanssa. Näissä keskusteluissa yksi teema on selkeästi noussut yli muiden – sisäilmaongelmaiset koulut ja niiden korjaukset. Koulukorjauksista vaikuttaa liikkuvan paljon joko vahingossa tai tahallaan levitettyä väärää tietoa, joten lienee aika korjata muutamia peruskäsityksiä.
Lue lisää >

Ympäristövastuu on mitä kokoomuslaisinta politiikkaa

Ympäristöasiat mielletään usein politiikassa pehmeiksi, vähemmän kiinnostaviksi kysymyksiksi. On selvää, että ympäristöhallinnossa ei liiku isot rahat, eivätkä ympäristöpolitiikan päätökset konkretisoidu nopeasti. Vallankäytön näkökulmasta ympäristöpolitiikassa pelataan kuitenkin valtavasti suuremmilla panoksilla kuin lähikoulun korjauspäätöksissä.
Lue lisää >

Uusi teknologia on täällä – uskallammeko ottaa sen käyttöön

Tulin viime viikolla eräänä iltana Uberilla kotiin Helsingistä. Tuttu kaava, bussien aikataulut hieman huonot ja yhdellä klikkauksella sai suoran kyydin kotiovelle. Hyppäsin Katajanokalta tavallisen Toyotan kyytiin ja aloitin kuljettajan kanssa jutustelun, kuten Uberissa on usein tapana. Kuljettaja, kutsutaan häntä vaikka nimellä Kyi, kysyi mitä teen työkseni, ja jatkoi sen jälkeen kyselyä Uberista sekä taksilupien vapauttamisesta.
Lue lisää >

Laaksolahden jäähallille on löydettävä ratkaisu

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 7.12.2016 investointisuunnitelman vuosille 2017-2026. Investointisuunnitelmassa on lueteltuna lukuisia tuiki tarpeellisia investointeja tulevaisuuden Espoon rakentamiseksi. Yksi kuitenkin loistaa poissaolollaan – Laaksolahden jäähalli.
Lue lisää >

Liikenteessä tarvitaan uudistus

Liikenne ja tavat liikkua mullistuvat lähivuosina tavalla, josta voidaan puhua lähes samanlaisena kuin aikanaan autojen tehdastuotannon alkaessa. Robottiautot eivät ole enää scifiä, vaan kohta jo maanteillämme. Suljetut alat, kuten taksi-, linja-auto- ja junaliikenne, ovat avautuneet tai avautumassa kilpailulle. Erilaiset liikennepalvelut henkilökuljetuksesta tieliikenteen älyverkkoon tekevät läpimurtoaan.
Lue lisää >

Liikennekaari mullistaa liikkumisen paikasta toiseen

Hallitus pääsi syyskuussa sopuun pitkään käsitellystä liikennekaaresta. Liikennekaari on hanke, jossa puretaan sääntelyä ja yhdistetään taksi-, linja-auto- ja tavaraliikenteen lainsäädäntö yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Lakihanketta on kehuttu yhdeksi maailman edistyksellisimmistä liikennelainsäädännöistä, eikä suotta.
Lue lisää >

Euroopan Unionia tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan

Eurooppalainen vakaus on ollut viime aikoina kovemmalla koetuksella kuin vuosiin. Ennennäkemätön turvanhakijoiden joukko on haastanut eurooppalaisten yhteiskuntien solidaarisuutta. Viimeaikaiset terroriteot ovat aiheuttaneet epävakautta, pelkoa ja kärsimystä eurooppalaisten joukossa. Sisäänkääntyminen ja nationalismi ovat nostaneet päätään ympäri Eurooppaa. 
Lue lisää >