Teemat

Lähiluonto on Espoon tavaramerkki

Espoosta kirjaimellisesti puolet on luontoa. Nuuksio, keskuspuisto sekä lukuisat lähimetsät ovat olennainen osa Espoota – ja näin pitääkin olla. Asuminen Espoossa on samaan aikaan asumista Suomen ytimessä, mutta samalla myös asumista pururatojen, lähimetsien ja rantojen kupeessa. Luonnonläheisyys ja vehreys tekevät Espoosta Espoon.
Lue lisää >

Ei vain Suomen, vaan maailman parhaat koulut

Tasa-arvoisen ja laadukkaan koulutuksen pohjalle rakentuu koko suomalaisen yhteiskunnan perusta. Olemme maailmalla tunnettuja siitä, että erityisesti meidän peruskoulumme on maailman huippua. Espoolaiset koulut ovat taas Suomen mittakaavassa aivan kärkitasoa. Voidaan siis sanoa, että meillä on maailman parhaat koulut.
Lue lisää >

Kaupunkikulttuuri kuuluu kaikille

Kulttuuri voidaan käsittää monella tapaa. Se mielletään usein älymystön etuoikeudeksi, mutta oikeasti kulttuuri kuuluu kaikille. Espoossa on paikkansa teatterille, taidemuseolle ja konserttisaleille, mutta samaan aikaan meillä on valtava määrä muita nousevia kulttuurin muotoja. Espoossa on vietetty muutaman kerran ravintolapäivää, on opiskelijakulttuuria sekä katutaidetta. Omaleimaisen piirteen Espooseen tuovat myös Olarin musiikkikehto sekä nouseva pienpanimokulttuuri.
Lue lisää >

Lisää kaupunkia Espooseen

Espoo kasvaa nopeaa vauhtia – ja se on hyvä asia. Mitä enemmän ihmisiä alueella asuu, sitä parempia palveluita Espoossa on. Kasvu ei voi kuitenkaan tapahtua holtittomasti, vaan samalla on huolehdittava myös Espoon erityispiirteistä. Espooseen mahtuu sekä tornitaloja että rauhallisia omakotitaloalueita.
Lue lisää >